Made by Mama Extra Virgin Olivenolje, økologisk

Varenr. 05-001-03
 321,-
Økologisk olivenolje av høyeste kvalitet, utvunnet direkte fra oliven ved mekaniske prosesser.

check Dette produktet er på lager

Beskrivelse / Made by Mama Extra Virgin Olivenolje, økologisk

Olivensesongen 2024
Oljesesongen 2024 utviklet seg helt etter planen. En kjølig og våt vinter, etterfulgt av en mild vår og en lang, tørr sommer. Mot slutten av sommeren kom det en ideell mengde regn, som ga olivenene optimale vekstforhold. I tillegg har man unngått plutselige temperatursvingningene, som kan være skadelig for de unge olivenene, spesielt om våren. Den varme og tørre sommeren har også hatt den fordelen at olivenflua, som kan være ødeleggende for olivenoljeproduksjonen, ikke har vært aktiv. Olivenene har derfor holdt seg sunne og uskadde, og oljen har beholdt sin høye kvalitet. Oljen har en intens aroma, balansert smak og en lett krydret finish. Den intense grønne fargen på oljen kommer fra et høyt innhold av klorofyll. Videre har oljen lav surhet og et godt innhold av antioksidanter.

Hva er klorofyll?
Klorofyll er et grønt pigment som finnes i planter, alger og noen bakterier. Det spiller en avgjørende rolle i fotosyntesen; Prosessen der planter omdanner sollys til energi. Klorofyll er rik på antioksidanter og er kjent for flere andre gode egenskaper.

Hvorfor er lav surhet og høyt antioksidantinnhold bra for olivenolje?
Surheten til olivenolje indikerer hvor mange frie fettsyrer det er i oljen. En lavere surhet er et tegn på at olivenoljen er av høy kvalitet og er riktig behandlet. Antioksidanter i olivenolje, som polyfenoler, bidrar til å beskytte oljen mot oksidasjon og antas å ha mange helsemessige fordeler.

Hvordan høstes
Om morgenen legges det et nett under oliventrærne, og når alle nettene er på plass og dekker, slik at ingen oliven slipper ut, kjemmes olivengrenene med noe som ser ut som en stor kam. Dette gjøres for hånd. For å nå de øvre greinene brukes noe som ser ut som en roterende hånd på en lang stang. Når "hånden" roterer, rister den grenene og oliven faller ned i nettet. Når et tre høstes, samles nettet sammen. Olivenene legges i en boks og innen 4 timer kjøres de til møllen. Det tar ca 1 time å presse et parti oliven på 3-600 kg.

Oliven varianter
I en gammel olivenlund finner du vanligvis en blanding av olivenvarianter. Dermed består oljen vår av tre olivenvarianter; Frantoio, Moraiolo og Leccino, som har vært økologisk dyrket i mange, mange år i olivenlunder i Toscana.

Mer informasjon

Merkevare: Made by Mama
Volum 500 ml